Kleding eisen

KLEDINGEISEN VOOR LESSEN EN MOTOREXAMENS

Er gelden voor de motor kandidaat tijdens de lessen en de motorexamens kledingeisen. Deze maatregel is bedoeld om de motorrijder beter te beschermen. Als kandidaat op het motorexamen moet u dan minimaal de volgende beschermendeuitrusting dragen:

HELM

U bent natuurlijk verplicht om een goedgekeurde helm te dragen. Het beste is een helm te dragen die licht is van kleur of die is voorzien van (retro-reflecterende ) kenmerken die ervoor zorgen dat u goed opvalt in het verkeer.

OOGBESCHERMING

U gebruikt bij voorkeur een vorm van oogbescherming, zoals bijvoorbeeld een helmvizier, motorbril of (zonne)bril.

SCHOEISEL

U draagt hoge schoenen of laarzen die ook de enkel bedekken.

HANDSCHOENEN

U draagt handschoenen die de hand en zoveel mogelijk het polsgewricht bedekken.

KLEDING

U draagt kleding waarvan de broek van stevig materiaal is. De jas moet het bovenlichaam en de armen helemaal bedekken. Broek en jas mogen één geheel vormen. De rijschool heeft de kleding voor u ter beschikking. Zoals helm, jas en handschoenen . Voor alle kleding geldt dat u bij voorkeur kleding draagt die speciaal bedoeld is voor motorrijders. De uitrusting moet in ieder geval stevig genoeg zijn om u te beschermen als u onverhoopt valt (of bijvoorbeeld de hete uitlaat van de motorfiets raakt). Ook heeft u kleding bij voorkeur retro reflecterende eigenschappen, of andere kenmerken die ervoor zorgen dat u goed opvalt in het verkeer. Tot slot moet de kleding u voldoende beschermen tegen de weersomstandigheden tijdens het examen.

Komt u naar de rijles en heeft geen goede kleding aan dan kunnen wij de les niet voort zetten, veiligheid staan blij ons boven aan!

Tevens is er een verplichting om helm mutjes te dragen bij gebruik van de helmen van de rijschool, deze mutjes zijn te verkrijgen bij ons. Hieraan zit een een matige bijdrage van € 5 euro, het helm mutje blijf dan van jou

GA JIJ STARTEN MET HALEN VAN JOUW RIJBEWIJS

Meld je snel aan, dan maken wij deze nog een afspraak voor jou 1e rijles