Faalangst examen

WAAROM EEN FAALANGSTEXAMEN?

Wanneer je regelmatig last hebt van faalangst of extreme nervositeit en je bang bent dat dit een rol gaat spelen tijdens je praktijkexamen, dan is het mogelijk om een faalangstexamen aan te vragen bij het CBR. Dit examen is speciaal opgezet voor kandidaten met faalangst.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN REGULIER EXAMEN EN EEN FAALANGSTEXAMEN?

Een faalangstexamen duurt 80 minuten, dat is bijna een half uur langer dan het normale praktijkexamen. Je examinator die het examen zal afnemen, is speciaal opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden. Deze examinator is beter in staat om je op je gemak te stellen en hier is ook meer tijd voor.

 

Een ander belangrijk verschil is de mogelijkheid tot het aanvragen van een time-out tijdens het faalangstexamen. Mocht je op een bepaald moment té nerveus worden, dan kun je tijdens een time-out weer even tot rust komen. Ook op het moment dat de examinator denkt dat je een pauze kunt gebruiken, kan hij het examen tijdelijk onderbreken.

 

Het faalangstexamen is niet makkelijker dan het normale rijexamen. De eisen zijn niet anders en de beoordeling zal dan ook op dezelfde manier plaatsvinden.

 

KOSTEN FAALANGSTEXAMEN

De kosten voor het examen liggen iets hoger dan bij een regulier examen. Wanneer je gebruik wilt maken van het faalangstexamen dan is het goed om dit tijdig aan te geven bij ons.

 

Zie de kosten van het faalangst examen klik hier

MEER WETEN?

Wil je meer weten over het faalangstexamen of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op!

GA JIJ STARTEN MET HALEN VAN JOUW RIJBEWIJS

Meld je snel aan, dan maken wij deze nog een afspraak voor jou 1e rijles