Autisme, ADHD, ADD

RIJLES MET AUTISME, ADD OF ADHD in MAASTRICHT EN OMGEVING

Heb je moeite om je te concentreren? Vind je het lastig om je aandacht er lang bij te houden? Of ben je juist heel nauwkeurig en perfectionistisch? Heb je bijvoorbeeld autisme, ADD of ADHD dan kan een reguliere rijopleiding wel eens lastig zijn. Wij willen dat ook jij op een leuke, passende en persoonlijke manier je rijbewijs kunt halen. Onze rijschool biedt speciale rijlessen voor mensen met autisme, ADD en ADHD. Wij geven autisme en faalangst rijles in Maastricht en omgeving.

WIJ ZIJN EEN ERKENDE RIJSCHOOL DOOR HET SPECTRUM NEDERLAND

Michael heeft zicht in kennis tot het geven van rijles voor mensen met autisme, AD(H)D, faalangst zeer goed verdiept. Wij hebben de basis opleiding gevolg en daarna hebben de gevorderde opleiding gevolgd. Hierbij heeft onze rijschool de erkenning van het spectrum Nederland gekregen. Rijschool Michael Coenen is te vinden op de site van spectrum en staat geschreven als opleider niveau gevorderd.

AUTORIJLES EN RIJEXAMEN MET AUTISME, AD(H)D EN ADD

Heb je autisme, ADHD, ADD of een aanverwante stoornis? Dan kun je in veel gevallen heel goed leren autorijden. Omdat je informatie op een iets andere manier verwerkt dan een ander, gaat het leren wat minder vanzelfsprekend. Wij zijn gecertificeerd rijinstructeur met oog voor autisme, ADHD en ADD. Wij helpen je op weg.

RIJINSTRUCTEURS MET KENNIS VAN AANDOENINGEN

Wij hebben ons gespecialiseerd in het geven van rijlessen aan mensen met onder meer ADHD, ADD en autisme. Wij weten wat deze aandoeningen voor jou betekenen en hoe we hiermee moeten omgaan. Zo zorgen wij ervoor dat jij je begrepen voelt en dat je plezier en vertrouwen houdt tijdens het rijlessen.

ONDERZOEK BIJ ADHD, ADD OF AUTISME

Heb ADHD, ADD of autisme? Dan moet je dat invullen op je gezondheidsverklaring voor het CBR. Voordat je rijexamen kunt doen, moet je dan eerst voor onderzoek naar een psychiater. Ook moet je een rijtest doen. Zobeoordeelt het CBR vooraf of je veilig kunt rijden.

RIJTEST CBR

Nadat de arts van het CBR toestemming heeft gegeven voor een rijtest krijg je een uitnodiging voor een rijtest. Deze rijtest is verplicht. Overleg samen met ons wanneer je zover bent voor je rijtest. Je moet dus wel een aantal rijlessen volgen voordat je deze rijtest doet. Het CBR rekent geen kosten voor deze test. Wij berekenen de les uren van de instructeur die jou begeleid tijdens deze test inclusief gebruik van de lesauto. Tijdens de rijtest wordt er extra gelet op zien, denken en doen.  Na de rijtest hoor je meteen de uitslag.

GA JIJ STARTEN MET HALEN VAN JOUW RIJBEWIJS

Meld je snel aan, dan maken wij deze nog een afspraak voor jou 1e rijles